середу, 1 листопада 2017 р.

Студенти спеціальності «Музичне мистецтво» долучилися до прекрасного

31 жовтня 2017 р. студенти 331 та 341 груп разом з викладачами музичних дисциплін відвідали Сумську обласну філармонію. Там, у рамках міжнародного фестивалю «Бах-фест», відбулась презентація концертної версії всесвітньо відомої барокової опери «Дідона та Еней» (1689 р.) англійського композитора Генрі Перселла.
 
На імпровізованому мистецькому вечорі, що передував поїздці,  викладач Рожко І. В. запропонувала присутнім історичний екскурс в епоху бароко, а Сітарська І.В. розповіла про складний життєвий шлях англійця Генрі Перселла та переказала лібрето його опери.
Останні 50 років барокова опера – один із найвідчутніших мистецьких світових трендів. Представила його у Сумах міжнародна команда співаків та інструменталістів Open Opera Ukraine. Це колектив музикантів з України, Польщі і Німеччини, що формує нову культуру споживання музичного інтелектуального продукту. Диригентом-постановником опери  виступив учень відомого скрипаля Олега Кагана, відомий фахівець з HIP (historical informed performance) Назар Кожухар.
Слід зазначити, що постановку опери «Дідона та Еней» шліфували за сучасними світовими стандартами та дотримувались практики історично інформованого виконавства. «Коли співають та грають відповідно до саундестетики минулого, зокрема, коли оркестр складається з копій історично достовірних інструментів», – пояснили представники Open Opera Ukraine.
Незабутнім виявилось звучання оркестру, в якому переплелися елементи бароко з кельтською мелодикою і старовинною англійською музикою; незвичайні музичні інструменти (теорба, барокова гітара); незначна для такого дійства кількість музикантів (близько 40 чоловік).
Беззаперечно, перфоменс від Open Opera Ukraine став найпомітнішою подією за всю історію «Бах-фесту». Разом з Open Opera Ukraine ми відчули, що опера – це сучасно, розумно та емоційно!

Немає коментарів:

Дописати коментар